. Caterina. Pojemność bemara wynosi 1xGN1/1 o głębokości 150 mm.
Przykłady konfiguracji pojemników GN (czasami konieczne jest użycie dodatkowych listew dzielących (wspornikowych)):

Pojemniki GN dostępne są w kategorii -> http://www.robin.pl/pojemniki-gn
Charakterystyka ogólna bemarów:
Bemary są to nowoczesne urządzenia do gastronomii przeznaczone do utrzymywania temperatury gorących potraw. Bemary szczególnie przydatne są przy wydawaniu posiłków np. w szpitalach i stołówkach szkolnych. Potrawy umieszcza się w specjalnych pojemnikach gastronomicznych typu GN, które zanurzone są w kąpieli wodnej zbiornika bemaru, ogrzewanej za pomocą grzejników elektrycznych. Większość bemarów zaopatrzona jest we wkładki perforowane, umożliwiające zastosowanie różnych pojemników funkcjonalnych w zakresie ich standardowych układów. Proponujemy różne rozwiązania bemarów. Zarówno wolnostojące, nastawne, a także wózki bemarowe jezdne i specjalne.