Elektryczny kociołek przechylny KEP.30.1 o pojemności 30 litrów. Służy do gotowania i podgrzewania potraw w restauracjach, ośrodkach wczasowych, szpitalach, stołówkach szkolnych i innych placówkach zbiorowego żywienia, a także w zakładach garmażeryjnych, masarniach i wszelkich przetwórniach przemysłu spożywczego.
Pomieszczenie przeznaczone do eksploatacji kociołka przechylnego powinno być wyposażone w:
- instalację elektryczną 3-fazową oraz instalację ochronną (zerowanie lub uziemienie),
- instalację wodociągową,
- instalację kanalizacyjną,
- skuteczna wentylację.
Dane techniczne:
- wymiary:
- szerokość: 710 mm,
- głębokość: 460 mm,
- wysokość: 890 mm,
- pojemność: 30 litrów,
- najwyższe ciśnienie robocze pary wodnej: 0,225 MPa,
- czas zagotowania nominalnej ilości wody(20-90°C) - 23 min,
- masa: 50 kg,
- zasilanie: 400 V,
- moc: 7,5 kW,
- przyłącze wody: G3/4",
Uwaga! Standardowo kociołek dostępny bez podstawy.
Podstawę prosimy dokupić osobno, do wyboru podstawa z półką (zobacz) , lub bez półki (zobacz) .
Uwaga: Kocioł podlega dozorowi technicznemu ograniczonemu (terminy badań - rewizja zewnętrzna co 2 lata). Ekspolatujący w/w kocioł ma obowiązek pisemnego zgłoszenia do organu właściwej jednostki dozoru technicznego, w celu uzyskania decyzji zezwalającej na jego eksploatację.
Warunki dostawy
Dostawa gratis!
Centrum dystrybucyjne: LO1