Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

751,00 zł
 netto
923,73 zł
 brutto

Parasol grzewczy


Kliknij aby powiększyć


Parasol grzewczy

Model: 272 701

Parametry techniczne:

  • Moc: 12,7 kW
  • Wysokość: 2200 mm
  • Szerokość: 770 mm

Charakterystyka:

Parasole grzewcze 272 701 posiadają trwałą konstrukcję, korpus ze stali szlachetnej, refletor wykonany jest z aluminmium. Parasol gazowy 272 701 jest niezwykle prosty w obsłudze, dzięki zastosowaniu elektronicznego zapalnika, ponadto te parasole grzewcze wyposażone są w kółka, ułatwiające transport z miejsca na miejsce. Dodatkowym atutem, jest to że parasol gazowy posiada regulowaną wysokość kolumny, co umożliwia wydajniejsze użytkowanie urządzenia. Aby zaoszczędzić Państwu dodatkowych kosztów parasole gazowe wyposażone sa standardowo w reduktor i wąż gazowy.

Warunki dostawy
Koszt transportu (netto): 25,00 zł
Centrum dystrybucyjne: H1
Uwaga: Dla zamówień powyżej 1500zł/netto z centrum dystrybucyjnego H1 transport gratis!
Opis kategorii

Osoby rozpoczynające działalność gastronomiczną z reguły zdają sobie sprawę, jakie wyposażenie lokalu gastronomicznego muszą kupić, żeby funkcjonowała kuchnia oraz sala
jadalna. Dobór koniecznego do pracy kuchni wyposażenia: zmywarki gastronomiczne, urządzenia chłodnicze oraz grzewcze, a także meble gastronomiczne, uzależniony jest od zasobności portfela restauratora oraz indywidualnych potrzeb, np. planowana liczba obsługiwanych gości, rodzaj serwowanych potraw, itp.

Duża część lokali gastronomicznych posiada zewnętrzne tarasy lub ogródki, które mają na celu nie tylko zwiększenie liczby miejsc w lokalu, ale również przyciągnięcie klientów, którzy lubują się w spożywaniu posiłków na świeżym powietrzu. Jest to doskonały sposób na zwiększenie obrotów lokalu, ale co zrobić, poza sezonem? Większość ogródków i tarasów, zieje pustkami, raczej odstraszając klientów, niż zachęcając ich do wejścia do środka. Idealnym rozwiązaniem staje się wydłużenie sezonu plenerowego na cały rok. Jak to zrobić? Bardzo dobrym pomysłem jest stosowanie promienników ciepła, które mają na celu podniesienie temperatury otaczającego nas powietrza.

Najpopularniejszymi promiennikami ciepła wykorzystywanymi w gastronomii są parasole grzewcze. Są to urządzenia zasilane płynnym gazem z butli, która jest ukryta przed oczami klienta w obudowie urządzenia. Parasol gazowy emituje nieszkodliwe promieniowanie podczerwone, które jest odbierane przez organizm ludzki w postaci ciepła. Odczuwalna temperatura wygenerowania przez parasol grzewczy w zasięgu działania promiennika osiąga nawet 18-20 oC mimo dużo niższej temperatury otoczenia. Ponadto zastosowanie gazu w butli, powoduje, że parasole gazowe są niezwykle mobilne, co jest ich dodatkowym atutem w organizowaniu imprez plenerowych poza lokalem.

Przeczytaj o wszystkich zaletach jakie niosą ze sobą parasole grzewcze

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj