Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

6 539,00 zł 5 769,00 zł
 netto
7 095,87 zł
 brutto
Dostawa gratis

Schładzarko-zamrażarka szokowa, 5xGN1/1, Stalgast


Kliknij aby powiększyć


Schładzarko zamrażarka szokowa Stalgast, o poj. 5xGN1/1.

Dane techniczne:

  • urządzenie służące do szybkiego schładzania lub szybkiego zamrażania przygotowanych potraw,
  • zaokrąglone rogi komory chłodzącej ułatwiają czyszczenie,
  • otwór odpływowy na spodzie komory,
  • wbudowany agregat,
  • cyfrowy panel sterowania,
  • wsad 12/18 kg na cykl,
  • schładzanie szokowe od +70 do +30C w ciągu 90 minut,
  • urządzenie automatycznie przechodzi w tryb chłodzenia +20C, gdy cykl schładzania szokowego dobiegnie końca,
  • zamrażanie szokowe od +70 do -180C w ciągu 240 minut,
  • urządzenie automatycznie przechodzi w tryb chłodzenia -200C, gdy cykl zamrażania szokowego dobiegnie końca,
  • ręczne rozmrażanie,
  • pojemność: 5 x GN1/1,
  • wymiary: 750 x 740 x 850 mm,
  • moc: 0,98 kW,
  • zasilanie: 230V.
Warunki dostawy
Dostawa gratis!
Centrum dystrybucyjne: S4
Opis kategorii

Dlaczego warto użytkować schładzarko-zamrażarki szokowe?

Świeże, naturalne produkty żywnościowe zawierają bakterie, które w sprzyjających  warunkach takich jak odpowiednia temperatura i wilgotność znacznie się mnożą i stają się niebezpieczne dla zdrowia człowieka.
Najgroźniejsze są w przedziale temperatury od +35 do +65 °C. Schładzanie szokowe oznacza obniżanie temperatury wewnątrz produktu z +90 do +3 °C w najkrótszym możliwym czasie ale nie dłuższym niż 90 minut.
Poziom najbardziej dogodnej temperatury dla rozwoju bakterii jest redukowany bardzo szybko w taki sposób aby żywność nie straciła swoich walorów i rzeczywiście mogła być przechowywana przez 5-8 dni.
Szybkie chłodzenie nie tylko zapobiega rozwojowi bakterii ale również przedłuża czas konserwacji produktów.
Właściwe zastosowanie szokowych chłodziarek lub szokowych zamrażarek pozwala uniknąć straty wagi produktu w fazie chłodzenia lub zamrażania. W rezultacie żywność jest miękka i soczysta, może być przechowywana przez dłuższy czas a po procesie regeneracji zachowa te same właściwości jak świeży produkt.
Schładzarki i zamrażarki szokowe pozwalają efektywniej zorganizować pracę w kuchni jednorazowo przygotowując zapas na resztę dni tygodnia.
Odpowiednie wykorzystanie zapewnia mniej odpadów, oszczędność czasu, większe zarobki i zdrowe produkty.
Schładzarko-zamrażarki szokowe znajdą zastosowanie w zakładach przetwórstwa spożywczego (produkcja pierogów, kopytek itp.) oraz w restauracjach, wspomagając pracę kucharza. Dania nie tracą walorów smakowych, nie rozwarstwiają się, co powoduje, że smakują, jak  przygotowane bezpośrednio przed podaniem.

Uwaga: Promocja jest ważna tylko do dnia 2019-12-31.

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj