NOŻE GREEN LINE
Linia trwałych profesjonalnych noży gastronomicznych, produkowanych dla firmy Hendi.
- Ostrza noży wykonane z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze z węglowo-molibdenowo-wanadową domieszką, co gwarantuje zachowanie ostrych, odpornych na korozję krawędzi tnących o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności.
- Ostrza noży posiadają wklęsły szlif dla lepszego wyważenia, komfortu pracy i jej efektywności.
- Każdy nóż jest wykańczany i ostrzony ręcznie.
- Jednorodna krawędź tnąca o optymalnym kącie (<35°), testowana jest przy pomocy urządzeń laserowych.
- Noże charakteryzują się długą żywotnością ostrza i bardzo łatwym ostrzeniem.
- Wyjątkowa, ergonomiczna rękojeść wykonana z tworzywa Santoprene z domieszką polipropylenu posiada właściwości antypoślizgowe i jest dużo bezpieczniejsza w użyciu od tradycyjnych rękojeści.
- Można myć w zmywarce gastronomicznej i dezynfekować.
- Zielony kolor sprawia, że nóż jest dobrze widoczny na blacie roboczym.