Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

8 970,00 zł
 netto
11 033,10 zł
 brutto
Dostawa gratis

Zmywarka kapturowa, elektromechaniczna, pompa spustowa, ZKU.10.20EP


Kliknij aby powiększyć


Zmywarka gastronomiczna kapturowa ZKU-10.20.EP przeznaczona jest do zmywania zastawy stołowej i tac w zakładach zbiorowego żywienia. Stanowi niezbędne wyposażenie gastronomii. Wykonana z najwyższej jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej 18/9 przystosowana jest do używania najnowszej generacji detergentów do mycia i spłukiwania. Posiada funkcję wyparzania, dzięki czemu spełnia wymagania Sanepidu.

Zmywarka jest urządzeniem półautomatycznym, obsługa jej ogranicza się do wkładania i wyjmowania koszy z naczyniami oraz manipulacjami łącznikami elektrycznymi.

Sterowany programatorem cykliczny proces mycia odbywa się w dwóch etapach:
- mycie wodą w temperaturze 55-60°C w obiegu zamkniętym z dodatkiem detergentu,
- płukanie czystą wodą o temperaturze 85-90°C z dodatkiem płynu do płukania.

Dane techniczne:

  • Wymiary: 620x730x1400/1785 mm
  • Wydajność: 300-1000 talerzy/h
  • Drzwi podnoszone hydraulicznie
  • Wymiary kosza: 500x500 mm
  • Cykl automatyczny:
    • mycie:
      • 1 cykl - 120 s,
      • 2 cykl - 180 s,
      • 3 cykl - 600 s
    • płukanie: 12 s
  • Funkcja wyparzania: 900C
  • Nowoczesny układ wirników górnych i dolnych zapewnia skuteczne zmywanie przy niskim zużyciu wody,
  • Zasilanie: 400 V/50Hz
  • Max pobór mocy 14,5 kW
  • Wysokość prześwitu drzwi: 385 mm
  • Max wysokość talerza: 290 mm
  • Pompa spustowa w standardzie
  • Wyposażenie standardowe: kosz do kubków i filiżanek PB 100 (2 szt.), wkład do talerzy głębokich PA 150, wkład do mycia sztućców PC 162, wkład do szklanek i kieliszków PV 251, kosz uniwersalny PU, kubek do sztućców PK 2 - (8 szt.), krata ochronna PK 1, dozownik płynu nabłyszczającego
  • Wyposażenie opcjonalne: dozownik płynu myjącego, uzdatniacz do wody (dostępne w zakładce Warto dokupić)

Uwagi producenta:
1. Zmywarki gastronomiczne pracują wyłącznie z profesjonalnymi środkami chemicznymi do maszynowego mycia. Producent zaleca stosowanie do tego typu zmywarki płynów z linii Lozamet
2. W celu przedłużenia żywotności zmywarki gastronomicznej należy stosować odpowiednie uzdatniacze, zapobiegające szkodliwemu działaniu kamienia wodnego
3. Zmywarka gastronomiczna kapturowa ZKU.10.20 przystosowana jest do pracy z koszami o rozmiarach 500×500 mm
4. Celem efektywnej i ekonomicznej pracy zmywarki należy dokupić dozownik płynu myjącego, który nie jest standardowym wyposażeniem zmywarki
 

Warunki dostawy
Dostawa gratis!
Centrum dystrybucyjne: LO1

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj