Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

554,00 zł
 netto
681,42 zł
 brutto

Lampa grzewcza Lucciola/Firefly 797


Kliknij aby powiększyć


Promiennik ciepła włoskiej firmy MO-EL Lucciola 797 to urządzenie przeznaczone przede wszystkim do użytku zewnętrznego, jest bowiem odporne na deszcz.

Model ten posiada moc 1200W i jest przewidziany do działania na obszarze 5-6 m2.

Dane techniczne:

  • Rozmiary w mm: 470x132x90
  • Waga: 1 kg
  • Zasilanie: 230V
  • Całkowity pobór mocy: 1,2 kW
  • Pole działania w m2: -  5-6
  • Świetlówka: podczerwień w włóknem wolframowym
  • Żywotność świetlówki: 5000 h
  • W zesatwie mocowanie do ściany

Promiennik podczerwieni Lucciola 797 posiada bardzo trwałą obudowę (z nylonu) pozwalającą na zamocowanie tego urządzenia przy prawie każdego rodzaju parasolu. Urządzenie jest bezpieczne w użytku zewnętrznym, posiada bowiem klasę odporności na pył i wodę IP65 (co oznacza że jest pyłoszczelne i wodoodporne).

Urządzenie jest wyjątkowo mocne, zrobione zostało ze stali i aluminium, a jednocześnie bardzo lekkie.
Jasna lampa o czerwonym zabarwieniu z włóknem wolframowym zapewnia działanie nawet do 5000h. Ciepło jest rozdysponowywane równomiernie, a zewnętrzna ochrona zabezpiecza promiennik przez jakimikolwiek uszkodzeniami zewnętrznymi.

Warunki dostawy
Koszt transportu (netto): 20,00 zł
Centrum dystrybucyjne: M10
Opis kategorii

Osoby rozpoczynające działalność gastronomiczną z reguły zdają sobie sprawę, jakie wyposażenie lokalu gastronomicznego muszą kupić, żeby funkcjonowała kuchnia oraz sala
jadalna. Dobór koniecznego do pracy kuchni wyposażenia: zmywarki gastronomiczne, urządzenia chłodnicze oraz grzewcze, a także meble gastronomiczne, uzależniony jest od zasobności portfela restauratora oraz indywidualnych potrzeb, np. planowana liczba obsługiwanych gości, rodzaj serwowanych potraw, itp.

Duża część lokali gastronomicznych posiada zewnętrzne tarasy lub ogródki, które mają na celu nie tylko zwiększenie liczby miejsc w lokalu, ale również przyciągnięcie klientów, którzy lubują się w spożywaniu posiłków na świeżym powietrzu. Jest to doskonały sposób na zwiększenie obrotów lokalu, ale co zrobić, poza sezonem? Większość ogródków i tarasów, zieje pustkami, raczej odstraszając klientów, niż zachęcając ich do wejścia do środka. Idealnym rozwiązaniem staje się wydłużenie sezonu plenerowego na cały rok. Jak to zrobić? Bardzo dobrym pomysłem jest stosowanie promienników ciepła, które mają na celu podniesienie temperatury otaczającego nas powietrza.

Najpopularniejszymi promiennikami ciepła wykorzystywanymi w gastronomii są parasole grzewcze. Są to urządzenia zasilane płynnym gazem z butli, która jest ukryta przed oczami klienta w obudowie urządzenia. Parasol gazowy emituje nieszkodliwe promieniowanie podczerwone, które jest odbierane przez organizm ludzki w postaci ciepła. Odczuwalna temperatura wygenerowania przez parasol grzewczy w zasięgu działania promiennika osiąga nawet 18-20 oC mimo dużo niższej temperatury otoczenia. Ponadto zastosowanie gazu w butli, powoduje, że parasole gazowe są niezwykle mobilne, co jest ich dodatkowym atutem w organizowaniu imprez plenerowych poza lokalem.

Przeczytaj o wszystkich zaletach jakie niosą ze sobą parasole grzewcze

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj