Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

637,00 zł
 netto
783,51 zł
 brutto

Lampa grzewcza stojąca z oświetleniem


Kliknij aby powiększyć


Lampa grzewcza

Model: 692331

Parametry techniczne:

  • Zamontowane dodatkowo promienniki LED pozwalają na wykorzystanie lampy również jako źródła światła
  • Specjalna powłoka ochronna w postaci czarnej siatki 
  • Moc: 1,5 kW
  • Żywotność lampy: ok. 5 000 godz. pracy
  • Wodoodporność: IP44
  • Zasilanie: 230 V
  • Średnica: 400 mm
  • Wysokość: 1800 mm

Lampy grzewcze Stalgast, model: 692331 przeznaczone są do ogrzewania ogródków restauracyjnych, namiotów, itp. Wyposażone są w wysokiej jakości lampy halogenowe, emitujące ciepło. Stopień ochrony IP44 pozwala na stosowanie urządzenia na zewnątrz budynku. Lampa grzewcza nie dość, że pełni funkcje podgrzewacza, to w dodatku wyposażona jest w oświetlenie LED, które rozświetli przestrzeń dokoła niej.

Warunki dostawy
Koszt transportu (netto): 25,00 zł
Centrum dystrybucyjne: S4
Uwaga: Dla zamówień powyżej 900zł/netto z centrum dystrybucyjnego S4 transport gratis!
Opis kategorii

Osoby rozpoczynające działalność gastronomiczną z reguły zdają sobie sprawę, jakie wyposażenie lokalu gastronomicznego muszą kupić, żeby funkcjonowała kuchnia oraz sala
jadalna. Dobór koniecznego do pracy kuchni wyposażenia: zmywarki gastronomiczne, urządzenia chłodnicze oraz grzewcze, a także meble gastronomiczne, uzależniony jest od zasobności portfela restauratora oraz indywidualnych potrzeb, np. planowana liczba obsługiwanych gości, rodzaj serwowanych potraw, itp.

Duża część lokali gastronomicznych posiada zewnętrzne tarasy lub ogródki, które mają na celu nie tylko zwiększenie liczby miejsc w lokalu, ale również przyciągnięcie klientów, którzy lubują się w spożywaniu posiłków na świeżym powietrzu. Jest to doskonały sposób na zwiększenie obrotów lokalu, ale co zrobić, poza sezonem? Większość ogródków i tarasów, zieje pustkami, raczej odstraszając klientów, niż zachęcając ich do wejścia do środka. Idealnym rozwiązaniem staje się wydłużenie sezonu plenerowego na cały rok. Jak to zrobić? Bardzo dobrym pomysłem jest stosowanie promienników ciepła, które mają na celu podniesienie temperatury otaczającego nas powietrza.

Najpopularniejszymi promiennikami ciepła wykorzystywanymi w gastronomii są parasole grzewcze. Są to urządzenia zasilane płynnym gazem z butli, która jest ukryta przed oczami klienta w obudowie urządzenia. Parasol gazowy emituje nieszkodliwe promieniowanie podczerwone, które jest odbierane przez organizm ludzki w postaci ciepła. Odczuwalna temperatura wygenerowania przez parasol grzewczy w zasięgu działania promiennika osiąga nawet 18-20 oC mimo dużo niższej temperatury otoczenia. Ponadto zastosowanie gazu w butli, powoduje, że parasole gazowe są niezwykle mobilne, co jest ich dodatkowym atutem w organizowaniu imprez plenerowych poza lokalem.

Przeczytaj o wszystkich zaletach jakie niosą ze sobą parasole grzewcze

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj