Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

5 427,00 zł
 netto
6 675,21 zł
 brutto
Dostawa gratis

Zmywarka gastronomiczna Lozamet ZK.08.4EP


Kliknij aby powiększyć


Zmywarka gastronomiczna do naczyń Lozamet ZK.08.4EP

Podstawowe dane techniczne:

  • sterowanie: elektroniczne;
  • rozmiar kosza: 500x500 mm;
  • liczba cykli mycia: 4 (60; 120; 140; 180 sek.);
  • wydajność: 20 - 60 koszy/h;
  • wyposażenie: dozownik płynu nabłyszczającego, pompa spustowa wody, wkład kosza do sztućców - 1 szt, kosz uniwersalny - 1 szt, podstawa kosza - 1 szt, kubek (do sztućców) - 8 szt;
  • spust wody: za pomocą pompy;
  • max. wysokość wsadu wraz z koszem: 385 mm;
  • wymiary: 600x600x850 mm;
  • waga: 56 kg;
  • zasilanie: 230 V;
  • moc: 3,9 kW;
  • pojemność wanny: 22 l;
  • pojemność bojlera: 8,4 l;
  • temperatura mycia: 55-60° C;
  • temperatura wyparzania: 90° C;
  • zużycie wody: 2,35 do 3,4 l/cykl.

Pozostałe parametry i zalety:

  • Zastosowanie układu automatycznego wydłużania czasu mycia do momentu osiągnięcia przez wodę temperatury 90 stopni C dzięki czemu zmywarki spełniają wymagania służb sanitarnych odnośnie temperatury wyparzania, a obsługa nie musi pilnować temperatury przed uruchomieniem kolejnych cykli zmywania.
  • Wykonanie ze stali kwasoodpornej wysokiej jakości - gat.1.4301 (AISI 304).
  • Nowoczesny układ wirników górnych i dolnych we wszystkich modelach zmywarek zapewnia skuteczne zmywanie przy niskim zużyciu wody.
  • Zastosowanie elektronicznego sterownika umożliwiającego odczyt temperatury wody i posiadającego funkcje sygnalizowania ewentualnych nieprawidłowości w cyklu zmywania oraz diagnozowania ich przyczyn.

Uwagi:

  • Woda zasilająca powinna mieć temperaturę min. 55°C.
  • Zmywarki gastronomiczne pracują wyłącznie z profesjonalnymi środkami chemicznymi do maszynowego mycia. Producent zaleca stosowanie do tego typu zmywarki płynów z linii Lozamet.
  • W celu przedłużenia żywotności zmywarki gastronomicznej należy stosować odpowiednie uzdatniacze, zapobiegające szkodliwemu działaniu kamienia wodnego.
  • Zmywarki gastronomiczne do naczyń ZK.08.4 EP przystosowane są do pracy z koszami o rozmiarach 500×500 mm.
  • Celem efektywnej i ekonomicznej pracy zmywarki należy dokupić dozownik płynu myjącego, który nie jest standardowym wyposażeniem zmywarki (zakładka dostępne opcje).
Warunki dostawy
Dostawa gratis!
Centrum dystrybucyjne: LO1

Dostępne Opcje:


   Warto dokupić

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj