Hurtownia Robin
ul. Łączna 39
41-303 Dąbrowa Górnicza
(32) 268-36-00 (dział gastronomii)
(32) 268-36-10 (dział mebli sklepowych)
E-mail: robin@robin.pl

10 988,00 zł
 netto
13 515,24 zł
 brutto
Dostawa gratis

Zmywarka kapturowa Lozamet ZKU.10.30E


Kliknij aby powiększyć


Zmywarka kapturowa Lozamet ZKU.10.30E

Podstawowe dane techniczne:

  • sterowanie: elektromechaniczne;
  • podnoszenie kaptura: ręczne;
  • rozmiar kosza: 500x500 mm;
  • liczba cykli mycia: 3 (120; 180; 600 sek.);
  • wydajność: 10 - 30 koszy/h;
  • wyposażenie: dozownik płynu nabłyszczającego, wkład kosza do sztućców - 1 szt, kosz uniwersalny - 1 szt, wkład kosza do talerzy głębokich - 1 szt, wkład kosza do szkła - 1 szt, kratka zabezpieczająca - 1 szt, podstawa kosza - 1 szt, kubek (do sztućców) - 8 szt;
  • spust wody: grawitacyjny;
  • max. wysokość wsadu wraz z koszem: 385 mm;
  • wymiary: 665x850x1400/1785 mm;
  • waga: 110 kg;
  • zasilanie: 400 V;
  • moc: 14,5 kW;
  • pojemność wanny: 42 l;
  • pojemność bojlera: 10 l;
  • temperatura mycia: 55-60° C;
  • temperatura wyparzania: 90° C;
  • zużycie wody: 2,5 do 3,9 l/cykl.

Pozostałe parametry i zalety:

  • Zastosowanie układu automatycznego wydłużania czasu mycia do momentu osiągnięcia przez wodę temperatury 90 stopni C dzięki czemu zmywarki spełniają wymagania służb sanitarnych odnośnie temperatury wyparzania, a obsługa nie musi pilnować temperatury przed uruchomieniem kolejnych cykli zmywania.
  • Wykonanie ze stali kwasoodpornej wysokiej jakości - gat.1.4301 (AISI 304).
  • Nowoczesny układ wirników górnych i dolnych we wszystkich modelach zmywarek zapewnia skuteczne zmywanie przy niskim zużyciu wody.

Uwagi:

  • Zmywarki gastronomiczne kapturowe ZKU.10.30E posiadają odpływ grawitacyjny. Jeżeli odpływ ściekowy znajduje się wyżej niż 10 cm od ziemi należy zamówić model z pompą spustową.
  • Zmywarki gastronomiczne pracują wyłącznie z profesjonalnymi środkami chemicznymi do maszynowego mycia. Producent zaleca stosowanie do tego typu zmywarki płynów z linii Lozamet.
  • W celu przedłużenia żywotności zmywarki gastronomicznej należy stosować odpowiednie uzdatniacze, zapobiegające szkodliwemu działaniu kamienia wodnego.
  • Zmywarki gastronomiczne do naczyń ZKU.10.30E przystosowane są do pracy z koszami o rozmiarach 500×500 mm.
  • Celem efektywnej i ekonomicznej pracy zmywarki należy dokupić dozownik płynu myjącego, który nie jest standardowym wyposażeniem zmywarki (zakładka dostępne opcje).
Warunki dostawy
Dostawa gratis!
Centrum dystrybucyjne: LO1

Dostępne Opcje:


   Warto dokupić

Pytania? Zadaj je na stronie lub zadzwoń: (32) 268-36-00.

Drukuj
Drukuj